Vyvrcholenie skôr muž čí žena

On či ona kto má pri orgazme prednosť ? Orgazmus, alebo vyvrcholenie je akousi čerešničkou sexuálneho života. Vedci sa dodnes nezhodli na úlohe ženského orgazmu, pre jedných je len prežitkom, podobne ako bradavka u mužov, podľa iných ale zohráva dôležitú úlohu pri reprodukcii. Vo všeobecnosti sa vie, že existuje isté percento žien, ktoré orgazmus nikdy nedosiahnu, našťastie ich je len veľmi málo, a preto aj tie dámy, ktoré vyvrcholenie doteraz nezažili, majú veľkú šancu, že sa ho dočkajú. Navyše,

vzniká otázka pri každom milovaní? Kto má prežiť vyvrcholenie skôr, muž čí žena? ... keď spoločný orgazmus je len mýtus? Pri vyvrcholení sa pošva sťahuje v rytmických pohyboch, týchto sťahov je zhruba päť až dvanásť, a však rytmické kontrakcie žena pociťuje aj z oblasti maternice, elektrizujúca vlna prechádza i celým telom. Na orgazmus reaguje aj mozog. Do organizmu vylučuje hormón dopamín, a počas vyvrcholenia vypína niektoré svoje časti, napríklad oblasti zodpovedné za strach či obavy. Podobné stavy prežíva aj muž. Orgazmus trvá niekoľko sekúnd, môže sa ale predĺžiť až na minútu, mnohé záleží na stimulácii a správnej technike, ktorou žena ovláda svoje vyvrcholenie. Ženy s praxou dokážu svoje "vrcholy" odďaľovať, alebo si môžu svoju slasť predĺžiť. Podobné je to aj s viacnásobným orgazmom. Všimli ste si, že orgazmus je odlišný od toho, ktorý človek prežíva pri masturbácii ako ten s partnerom? Je to len zdanie, alebo vyvrcholenie s partnerom prináša väčšie uspokojenie a naplnenie? Na tieto otázky nám vedci dali jednoznačnú odpoveď. Zdá sa, že orgazmus s "vlastnou pomocou" je len slabým odvarom vyvrcholenia, ktoré človek prežíva s partnerom. Z výskumu teda vyplynulo, že orgazmus pri spoločnom milovaní s partnerom je uspokojujúcejší. Ak sa teda chcete skutočne uvoľniť a prežiť sex naplno, tak vždy len vo dvojici. Sebecká pri orgazme? Od rannej puberty ste čítali časopisy, v ktorých sa donekonečna ospevoval sex, v ktorom sa žena vžívala do svojho partnera a robila psie kusy, len aby mu vyhovela? Myslite na to, že vaša sexualita tu nie je na povel. Neodopierajte si slasti, ktoré vám dokáže poskytnúť vaše telo a rovnako ich neodopierajte ani svojmu partnerovi. On sa musí naučiť, ako na vás, a vy tiež. Mnohé ženy tvrdia, že pre ne nie je pri sexe najdôležitejšie dosiahnutie orgazmu, ale telesné pociťovanie intimity s milovaným partnerom. Áno, to je vec, ktorú nedokáže pochopiť každý muž. Pre ženy nie je za každých okolností skutočne dôležité, aby počas milovania dosiahli orgazmus. Navyše, niektorí muži nemajú problém po svojom vyvrcholení ďalej v sexe pokračovať. To znamená, že kým oni majú druhú vlnu, vy už ste skončili. Snažte sa preto odďaľovať váš orgazmus čo najviac na koniec. Aj preto, že žena skôr stráca chuť na sex po vyvrcholení ako muž. Akoby sa v nej uzavrela klapka chuti. Nezabúdajte, že sex je len tak dobrý, nakoľko si ho viete užiť. Je to umenie, ktoré prichádza až s mnohými skúsenosťami a praxou.

1 komentár:

  1. Anonymný21/1/13 20:53

    Zaujímalo by ma, aký je rozdiel medzi prežívaním vyvrcholenia u mužov a u žien. Žena je vraj schopná dosiahnuť viacnásobný orgazmus. Neviem, čo je považované za viacnásobné vyvrcholenie. Môžete mi to priblížiť? Má muž silnejší orgazmus ako žena alebo je v tom nejaký rozdiel? Často sa mi to tak zdá, pretože manžel viac vzdychá a inak reaguje, navyše po sexe je úplne vyčerpaný a väčšinou hneď zaspí. Ja sa naopak cítim čerstvá, ako prebudená a hneď vyskočím z postele a pokračujem v tom, čo som robila predtým… Zdá sa mi však, že moje pocity pri orgazme slabnú. Je pravdou, že čím časstejšie milovanie, tým sú orgazmy slabšie? Možno by sme si mali dať väčšiu prestávku.

    OdpovedaťOdstrániť